Sabtu, 3 Oktober 2009

Tips memikat pasangan

Duduk saja-saja petang tadi,terbaca satu artikel dalam majalah yang khusus untuk wanita.Adake lelaki yang baca majalah ni? Tak apalah kalau tak berpeluang baca majalah tersebut,baca sajalah N3 ni.

Dalam artikel tersebut mengatakan terdapat beberapa cara bagi memikat pasangan,sama ada isteri,suami ataupun yang kita baru dok test market.

1.Ingat tarikh-tarikh penting
seperti tarikh hari jadi,tarikh kawin atau tarikh mula-mula kenal.Wanita biasanya sensitif tentang tarikh-tarikh penting begini.

2.Ringan tulang.
sedia membantu jika diperlukan.Jika ke pasar suami yang tolong bawa barangan.Taklah nanti si isteri yang terkial-kial membawa barangan.Atau jika si dia sudi apa salahnya tolong hantarkan si dia ke sesuatu tempat yang dia perlu pergi.

3.Menjadi pendengar yang baik.
Dengar je lah apa yang diceritakan walaupun sudah berulang kali.

4.Tidak kedekut.
Suka memberikan hadiah.lebih-lebih lagi jika kita tahu pasangan kita suka akan sesuatu,misalnya pasangan kita suka makan-makan,maka sekali sekala ajaklah dia makan di luar,atau dia suka membaca novel,belikan dia novel terkini yang ada di pasaran,atau jika dia suka parfume,belikan dia parfume.Jangan minyak atar dahlah.

5.Pandai membuatkan suasana menjadi ceria.
kecerian boleh wujud jika kita pandai membuat lucu.Tapi ingat lucu bukan lucah.Jika suka berbicara tentang benda-benda yang tak senonoh pasangan kita akan menyampah dan akan menjauhi diri daripada kita.Kalau tak pun dia buat pura-pura dengar tapi dalam hati tuhan saja yang tahu.

Tak tahulah pulakkan sama ada tips ini boleh diguna pakai atau tidak,tapi rasanya tips ini ada kemujarabannya daklam mewujudkan atau mengekalkan hubungan.

Selamat mencuba!!!!!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan